Parkloper in de Spotlight

Parkloper in de Spotlight
1 november 2016 dennis

Vanaf vandaag zal eens in de zoveel tijd een Parkloper in de “Spotlight” worden gezet. Wij vinden namelijk dat Parklopers het verdienen om wel eens een keer in de spotlight gezet te worden. Dit doen we door een aantal vragen te stellen aan een Parkloper over zijn/haar ervaringen met Parklopen.

Vandaag in ‘Parkloper in de Spotlight’ hebben wij Jeroen Somhorst geïnterviewd. Een bijzondere Parkloper en met al 5 deelnames een echte fanatiekeling!

Hoe heb je Parklopen leren kennen?  

“Ik heb Parklopen geloof ik een keer langs zien komen op Facebook. Toen ik dat zag leek me het leuk om een keer mee te doen. Ik vind het een heel grappig principe, als je zin hebt kun je de eerste zondag van de maand komen, geen druk, geen wedstrijd, gewoon lekker lopen”.

Waarom ben je gaan Parklopen?

“De reden dat ik parklopen ben gaan doen is omdat ik op een bepaald moment niks te doen had en toch wilde meer/anders wilde gaan sporten. Ik zag het toevallig langskomen op Facebook of Twitter en ik dacht. Dat is wel leuk, is weer eens wat anders dan de rondjes die ik normaal doe. Daarnaast is het ook mooi mee genomen dat het niet in verenigingsverband is en je toch andere mensen tegen komt.

Toen ik er heen ging, vond ik het meteen een grappig principe. Er zijn heel veel verschillende mensen. Er zijn namelijk mensen die het rondje in 10 minuten uitrennen en mensen die er een half uur over doen. Dat maakt niet uit. Dat maakt het ook leuk”.

Wat vind je van de starttijd van Parklopen?

“Ik vind het een heerlijke tijd. Niet te vroeg, niet te laat. Daarnaast is het in de zomer heel fijn, want als het om 12.00 uur zou starten dan is het te warm. Half 10 is ideaal dus”.

Wat is jou doel met Parklopen? Doe je het voor je gezondheid?

“Voor de gezondheid hoef je het niet te doen, daar is één keer in de maand te weinig voor. Voor mij is Parklopen wel een drive om door te gaan, om te blijven trainen. Elke maand is er de Parkloop. Elke maand heb je weer 3 weken de tijd om te trainen voor een Parkloop. Het is gewoon een drive, om te blijven gaan”.

Op 18 december zal er een Parkloop XL worden gehouden. Een afsluiting van het Parkloop jaar. Lijkt dit jou wat?

“Ja, dat lijkt me wel grappig. Door meerdere Parken een route afleggen van ongeveer 7,5 km lijkt me wel iets. Dan zou ik eventueel, mocht de organisatie het toelaten, met een wheelerrolstoel meedoen.”

Wij willen Jeroen Somhorst bedanken voor de tijd die hij vrij heeft gemaakt voor het interview.

Zou jij nu ook in een Parkloper in de Spotlight willen komen? Mail ons dan naar info@parklopen.nl

parklopen-parkloper-in-de-spotligtht-1

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*