Parkloper in de Spotlight

Parkloper in de Spotlight
30 november 2016 dennis

Vandaag, de tweede Parkloper in de Spotlight! Eens in de zoveel tijd stellen wij een Parkloper een aantal vragen over zijn/haar ervaringen met Parklopen.

Vandaag zetten wij Ton Nijenhuis in de ‘Spotlight’. Ton Nijenhuis is 69 jaar, woont in Zevenaar en is al vanaf Parkloop #1 een hele fanatieke deelnemer. Hij heeft maar liefst 8 keer deelgenomen en de teller loopt nog. Wij hebben Ton Nijenhuis een aantal vragen gesteld over zijn ervaringen met Parklopen.

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Parklopen?

“Dat komt doordat ik helemaal bij de start van Parklopen, dus bijna een jaar geleden, werd gevraagd om een soort van sjabloon te maken voor Parklopen. Dick Leseman heeft mij destijds gevraagd om dit te doen. Ik heb Dick Leseman door mijn loopachtergrond leren kennen bij De Loper.”

Wat vond je van de eerste keer dat je deelnam aan Parklopen?

“Leuk! Ik ken het bos. Ik ken daar bijna elke boom. Vroeger was ik heel vaak te vinden in Park Sonsbeek. Tijdens het lopen denk ik daarom terug aan die tijd. Alles van vroeger staat er namelijk nog.”

Probeer je altijd je vorige tijd te verbreken?

“Nee, niet echt. Vroeger probeerde ik altijd snel te doen, maar nu valt dat wel mee. Ik ben niet meer zo snel als vroeger. ik houd van een stevig tempo, maar als ik de finish in het zicht heb, dan wil ik nog een hoger tempo inzetten. Vooraf een tijd inschatten doe ik nooit en heb ik nooit gedaan, want elke omstandigheid is weer anders. Wel leuk te vernemen, is dat ik bij Parklopen tamelijk constant loop.”

Welke betekenis heeft Parklopen voor jou?

“Allereerst heeft Parklopen een emotionele betekenis voor me. Vanwege vroeger. Daarnaast vind ik het een prachtig park. Vroeger bij CIKO hadden ze ook een soort van Parkloop. Die stopte op een gegeven moment, dat vond ik erg jammer. Toen ik hoorde dat jullie begonnen met Parklopen vond ik dat geweldig. Ik kijk er echt elke keer naar uit.

Je kan het Parklopen daarnaast ook nog combineren met de Sonsbeekmarkt. Ook vind ik het positief dat er de mogelijkheid is om te wandelen. Zo kunnen mensen gewoon hun eigen ding doen doen. En we hebben natuurlijk de weeler ook nog. Ook heel leuk.”

Wij willen Ton Nijenhuis bedanken voor de tijd die hij heeft vrij gemaakt voor het interview.

Zou jij ook in een Parkloper in de Spotlight willen komen? Mail ons dan naar info@parklopen.nl

parklopen-parkloper-in-de-spotligtht-2-1

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*