Ton Fuselier geniet van wandelen

Parklopen is een nieuwe manier om samen te wandelen of hard te lopen waarbij plezier voorop staat. Parklopen heeft zich inmiddels bewezen in Park Sonsbeek en komt nu ook naar Park Lingezegen. Het idee is simpel: iedereen loopt een ronde van 3 km of voor de allerjongste 1 km. Snel of langzaam, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je lekker gaat bewegen. De ideale manier om je zondag te beginnen. En nog gezellig ook, want samen lopen is leuker!

Ton Fuselier loopt al heel wat jaartjes mee. Van jongs af aan heeft hij gevoetbald, maar dat is af even geleden. Hij speelde nog tegen Tsjeu La Ling. We kwamen hem tegen bij de allereerste Parkloop in Sonsbeek, een jaar geleden. Ton kwam als laatste bij de finish, opgewacht door zijn dochter Miriam, ook een fanatiek deelnemer aan Parklopen. Als je in de statistiek van Ton kijkt, zie je dat hij elke keer wat sneller wandelt. Eén keer liet hij zich zelfs ontvallen dat hij een stukje had geprobeerd te rennen omdat hij persé ietsje sneller wilde zijn dan de keer ervoor. “Jammer”, zegt Ton, “dat er steeds minder wandelaars zijn. Ik vond het best gezellig om na het wandelen even na te praten met gelijkgestemden. Ik loop vrijwel iedere dag, maar Parklopen is toch net wat anders. Een mooie afstand van 3 kilometer en Sonsbeek is een mooi park. Ik hoorde dat jullie nu ook in Park Lingezegen beginnen. Jammer dat ik er even niet bij kan zijn. Ik krijg een nieuwe knie. Maar zodra het kan, ben ik er weer bij en kom ik zeker ook naar Park Lingezegen”.

Parklopen

Parklopen is voor iedereen; jong, oud, wandelaar, Nordic Walker, hardloper of wheeler. Dat is de formule die Parklopen zo populair maakt. Parklopen is gratis. Inschrijven kan via www.parklopen.nl/parklingezegen. Je dient zelf je startnummer te printen. Parklopen start iedere derde zondag van de maand om 09:30 uur vanaf Landerij De Park, De Park 12 (in Park Lingezegen) in Elst.

Geef een reactie