Start Parklopen in Park Lingezegen

Start Parklopen in Park Lingezegen
15 januari 2017 Henk Bruggeman

Zondag 15 januari 2017 was de grote dag. De eerste keer Parklopen in Park Lingezegen. Het initiatief is heel goed ontvangen. De organisatie kreeg meer dan 180 aanmeldingen via www.parklopen.nl. Op de dag zelf was het nog spannend hoeveel mensen er zouden komen omdat het de nacht tevoren weer gesneeuwd had. Zondagochtend zijn 133 lopers daadwerkelijk gekomen om te lopen en om te genieten van een mooie ochtend met een mooie winterzon. Dit is een fantastisch begin en alle vrijwilligers waren blij met dit resultaat. Op naar de volgende Parklopen op 19 februari aanstaande.

Om 8.15 uur stonden de vrijwilligers klaar om alles op te zetten voor Parklopen in Park Lingezegen. We kregen de eerste Facebookberichten door waarin stond dat  lopers twijfelden of ze wel zouden gaan omdat het die nacht gesneeuwd had. We hebben direct een bericht uitgestuurd dat het parcours goed te belopen was en dat iedereen welkom was. Van de meer dan 180 aangemelde mensen hebben 133 genoten van deze ochtend.

Na een openingspeech door Henk Bruggeman (De Loper) en Jan Willem Kamerman (directeur Park Lingezegen) ging iedereen naar buiten voor de warming-up onder leiding van Dick Leseman. Als eerste ging de 1 kilometer run van start. Kort daarna vertrok de 3 kilometer. Bij de finish werd de tijd geregistreerd en ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis of ging nog even nakaarten bij Landerij de Park met een kop koffie of een bord echte snert.

De geregistreerde finishtijden kunt u vinden via www.parklopen.nl. Allemaal een persoonlijk record.

 

En dan nog dit:

 • Startnummer bewaren
  Deze eerste keer (15 januari 2017) kon men een geprint startnummer ophalen. Dat startnummer kan iedere loper bewaren omdat dat nummer niet verandert. Op het nummer staat een QR-code (het vreemde vierkantje rechts) wat wij gebruiken voor de tijdregistratie. Bent u uw startnummer kwijt dan kunt u inloggen via www.parklopen.nl om zelf een nieuw startnummer te printen.
 • Aanmelden voor de volgende Parklopen op zondag 19 februari 2017
  Parklopen in Park Lingezegen is elke derde zondag van de maand. De eerstvolgende keer is Parklopen zondag 19 februari 2017. Zet dat in je agenda. Het is de bedoeling dat iedereen zich per datum vooraf even aanmeld. Dan hebben wij een indruk hoeveel mensen er komen en wordt uw tijd geregistreerd.
 • Start/Finishtijd Parklopen is gratis.
  Daardoor moeten we op onze kosten letten. De wijze van tijdmeting gaat een enkele keer niet goed. Mist u uw tijd in de uitslagenlijst of staat uw tijd niet goed, stuur ons dan een email. Dan kunnen we dit zo mogelijk corrigeren. Wel zo leuk voor later.
 • Parklopen Sonsbeek
  U kunt met uw startnummer ook meelopen in Park Sonsbeek. Wel even tevoren aanmelden via de site.

Suggesties en opmerkingen zijn welkom.
Namens alle vrijwilligers dankjewel voor jullie deelname en in ieder geval tot zondag 19 februari 2017.

Parklopen Lingezegen

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*