FAQ

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Parklopen in Park Doornik.
Staat jouw vraag er niet tussen, stuur ons dan even een mailtje naar parkdoornik@parklopen.nl.

Wat is Parklopen?

Parklopen is een reeks van maandelijkse laagdrempelige beweegevenementen, georganiseerd door lokale vrijwilligers, waar de nadruk ligt op gezelligheid, laagdrempeligheid en persoonlijke vooruitgang. Parklopen zijn géén wedstrijden, maar er is wél de mogelijkheid jouw tijden te registreren en zo jezelf te blijven verbeteren. Jij loopt tegen jezelf. Echter meedoen is belangrijker dan winnen. Iedereen die meedoet is bij Parklopen een winnaar! Parklopen is een initiatief van de Atletiekunie in samenwerking met lokale partners.

Voor wie is Parklopen?

Iedereen! Ja, écht waar. We lopen allemaal voor ons eigen plezier. Dus of je nu komt met de hond, met de kinderwagen, alleen of met vrienden, om aan jouw gezondheid te werken en rustig een rondje te joggen of echt jouw persoonlijk record te verbreken: Parklopen is geen wedstrijd, maar voor iedereen. Snelheid is niet belangrijk, dus wandelen mag natuurlijk ook!

Waar kan ik Parklopen in Park Doornik?

We verzamelen bij Restaurant Zijdewinde. Het adres is: Waaldijk 29, 6681 KJ in Bemmel. Daarnaast is er een Parkloop in Park Sonsbeek in Arnhem en Park Lingezegen in Elst. In de toekomst zal Parklopen in veel parken door heel Nederland georganiseerd worden.

Wanneer is Parklopen?

Iedere eerste zondag van de maand om 09.30u wordt Parklopen Doornik georganiseerd. Andere locaties hebben andere momenten.

Hoe doe ik mee aan Parklopen?

Door je GRATIS aan te melden! Klik op ‘Doe Mee!’, schrijf je in en kom meelopen en wandelen. Tot snel!

Hoe werkt de deelname- en tijdsregistratie van Parklopen?

Jouw persoonlijke QR-code zal bij de finish worden gescand. Jouw deelname en tijd wordt geregistreerd en online gezet na afloop van de Parkloop in jouw persoonlijke Parkloop profiel. Kijk gerust bij Resultaten voor wat jouw voorgangers hebben gelopen.

Wat neem ik mee naar Parklopen?

Je mag altijd gewoon meelopen. Mocht je jouw deelname en tijd willen laten registreren, neem dan het startnummer OF de QR-code mee die je toegewezen krijgt bij jouw aanmelding. Log in – download – print & neem mee!

Help! Ik ben mijn QR-code / startnummer kwijt!

Geen probleem! Log in en print je code (en je startnummer) opnieuw uit. Jouw code is gepersonaliseerd en wordt opgeslagen bij jouw registratie. Je zult dus altijd de mogelijkheid hebben jouw code opnieuw te printen.

Is het mogelijk om mijn QR code van een mobiel te scannen?

Soms doet je printer het thuis niet. Vervelend! Als ook de printer van je buren niet werkt, is het ook mogelijk om de QR code op jouw mobiel op te slaan. Vervolgens laat je deze bij de finish scannen. Ook dan ontvang je een persoonlijke score en een certificaat.

Parklopen werkt met vrijwilligers. Hoe kan ik helpen?

Je wilt vrijwilliger worden? Geweldig, deze events kunnen niet zonder jou! We kunnen altijd helpende handen gebruiken. Meld je aan door een bericht te sturen aan parkdoornik@parklopen.nl.

Ik wil heel graag, maar kan nog geen 3km aan één stuk hardlopen.. wat nu?

Dat is geen enkel probleem. Je mag ook gewoon mee wandelen! Als je echter op een verantwoorde manier naar 3km rennen toe wilt trainen, sluit je dan aan bij een aangesloten vereniging of loopgroep of loopgroep zoals b.o.d. de Sprinters of Loopvereniging Nijmegen Noord of doe mee met Yakult Start to Run.

Komt er ook een Parklopen bij mij in de buurt?

Misschien! Houd de website van Parklopen in het oog en misschien komen we wel naar jou toe.

Kan ik zelf een Parkloop organiseren?

Wat geweldig dat je zelf het initiatief wilt nemen! We helpen je graag een handje bij het organiseren van jouw parkloop. Mail ons op info@parklopen.nl.