Parklopen: leuk voor het hele gezin

Parklopen: leuk voor het hele gezin
19 december 2016 dennis

Op zondag 15 januari start Parklopen, een nieuwe activiteit, in Park Lingezegen. Parklopen is een nieuw concept, overgewaaid vanuit Engeland, met als doel om op een gezellige manier samen te genieten van wandelen en hardlopen. Jacco Mulder uit Elst kent Parklopen al door zijn deelname in Park Sonsbeek in Arnhem. Daar werd Parklopen een jaar geleden in Nederland geïntroduceerd.

Leuk voor het hele gezin

Jacco Mulder: “Parklopen vind ik leuk, omdat het laagdrempelig is. Het is een uitdagend rondje door een mooi park en voor ons gezin een leuke activiteit om samen te doen, ieder in zijn eigen tempo en door de korte afstand toch samen. Vaak drinken we na afloop nog even koffie of thee met bevriende medelopers, die ook als gezin meelopen en waarvan de kinderen elkaar kennen”. Jacco heeft een sportief gezin, maar het zijn niet allemaal hardlopers. “Wel zeker een sportief gezin, maar ieder voordien met een eigen sport als voetbal en hockey. Met Parklopen zijn we in maart begonnen en de kinderen vonden het ook leuk en gezellig, juist omdat we het samen kunnen doen naast hun eigen sport natuurlijk.”

Jacco is fanatiek hardloper. Toch geniet hij van Parklopen: “Ik vind hardlopen een heerlijke manier van ontspannen; dè manier om mijn hoofd lekker leeg te krijgen. En natuurlijk om conditioneel fit te blijven. Ik loop al een jaar of zes structureel twee keer per week, in de zomer vaker. Anderhalf jaar geleden ben ik lid geworden van DE LOPER. Juist om beter te worden: afwisseling en interval, wat ik zelf niet snel in m’n eentje doe. En ook als stok achter de deur en voor de gezelligheid.

Deelname is voor iedereen

Parklopen is voor iedereen, voor fanatieke hardlopers en voor recreatieve wandelaars. De route van 3 kilometer is voor iedereen een mooie uitdaging. Parklopen in Park Lingezegen vindt plaats op zondag 15 januari 2017 en vervolgens iedere 3e zondag van de maand. We starten om 9.30 uur bij Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Deelname is gratis. Klik op onderstaande button om je direct aan te melden.

DOE MEE!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*