Parkloop XL

Na een jaar lang elke maand een editie van Parklopen Park Sonsbeek is het tijd voor een extra uitdaging, Parkloop XL. Arnhem is rijk aan velerlei prachtige groene stukjes. In Parkloop XL trekken we door en langs twaalf aaneengesloten tuinen en parken, TWAALF. Op een 7 á 8 kilometer lang parcours moeten we bovendien veel hoogtemeters maken, zoals we dat bij de Parklopen in Park Sonsbeek gewend zijn.

parkloop-xl

Informatie

Zondag 18 december

Vertrek 9.30 uur

Tempogroepen 8 en 9 km/u, 10 en 11 km/u en 12 en 13 km/u

Inschrijfgeld bedraagt € 7,50

Samen lopen is leuker!

Parcours

De start is in Park Presikhaaf nabij het station aldaar. We vertrekken in drie tempogroepen eerst langs de Insectentuin en de Heemtuin om voorbij de HAN het spoor over te steken richting Park Regina Pacis en Park Angerenstein. Als we de Rozendaalseweg overgestoken zijn lopen we in een groene zone richting Hoogte 80 en daarna door Park Klarenbeek, het hoogste punt van de route op ruim 95 meter. Via Hazegrietje, het

Ronde Bosje en de Braamberg bereiken we Park Zypendaal. Na de Vlindertuin komen we in Park Sonsbeek en eindigen bij het Watermuseum. In Grand Café Aan De Beek staat een kop snert klaar.